Monday, 31 October 2011

Jalan-jalan cari makan .

Assalamualaikum . Okeyh straight to the point . Yesterday I went to , as usual bb lha . Wah dah pandai pergi bb kau skrg yer nok , dulu lepak chow kit jek . Hahaha . Cuti seminggu nieh 2 kali aku keluar , so no wonder lha kan duit pown dah habis . So tunggu esok sekolah jela baru dpt duit . Hehehe . Tapi yang bestnye , minggu nieh mungkin 2-3 hari jek aku pergi sekolah , then bye-bye , Selamat Hari Raya Haji :)

Ouh yeah , mesti ramai pelik kan , aku nie raya puasa pown aku excited , raya haji pown lagi nak excited . Mau tahu kenapa ? Sebab , kat Kelantan raya haji lagi meriah berbanding raya puasa . Raya haji nieh dah boleh buat kenduri-kendara dah . You know , last year adalah pertama kali aku raya kat kl , ops raya haji aja dong . Raya puasa takde maknanye aku nak raya kat kl . So tahun nieh Insyaallah aku akan pulang ke Myammar , eh silap , hehehhe . Tahun depan ? Spm ? #eh kau nak spm ke nak raya ? $$$$$$$$$$$


Nahhh semalam gue itu udah merasai pizza hut cheese yang baru ini . Rasanya lumayan juga sich , tapi gue itu suka banget ama cheese bulat yang di atas ituuuuuuuuu :)))))))))) #gambar dah lawa tapi plastik kfc kat blkg tuwh 'cover' sikit :o


Himpunan makanan 

Bolognese


Carbonara


Budak nieh excited sgt nak amek gambar ;p


See , beberapa jenis makanan dan minuman gadis ini dapat habiskan :D #tipu jelalalalalalala ~

Masterchef sedang merasai setiap bahan yang ada dalam hidangan tersebut .

"Kami memang mahu rujuk kembali"

Ya Allah , aku suke betol tengok muke budak nieh . Sebab ade iras-iras macam Ana Dahlia :)))))) #Ana Dahlia mase kecik kowt ;p

Asam Laksa nieh memang sedap wehhhhhhh ! Rasanya , pehhhhhh . Tapi disebabkan perut aku nieh lapar mengada-ngada , tak dapat dihabiskan . Kalau anda juga ingin merasai Asam Laksa ini , hanya boleh didapati di food court Pavilion :)

SEKIAN :)





Korang tengok Masterchef tak ?











Nik Michael , hehehehewwww . Aku tahu dia ramai peminat :)

Tuesday, 25 October 2011

Menambahkan kalori bersama Ultimate Cheesy 7

Assalamualaikum . Cuti-cuti mcm nieh best jugak kalau hangout dengan family , friends , bf/gf pown boleh . Tapi tak lengkap rasanya kalau keluar tuwh tak makan . Betul tak ? Ouh yer , sape yang nak keluar dgn aku sila lha kosongkan perut anda dulu sbb program jalan-jalan cari makan adalah perkara yang wajib bagi saya . hikhokhikhok .

Ouh yer , aku rasa korang semua dah tahu kan menu pizza hut yang baru tuwh , Ultimate Cheesy 7 . Khas bagi yang penggemar cheese , as you know , dalam pizza nieh ada 7 jenis cheese . Tapi bagi yang cepat muak dengan cheese , anda tidak digalakkan makan sbb kang tak pasal-pasal penat org pizza tuwh nak mop muntah korang . Ieewwwwwwwwww ! Jangan begitu yer anak-anak :)


Hmmmmmmmmmmmmmm .. Tengok gambar pown dah tak tahan . Apatah lagi kalau menikmatinyaaaaa ~

Fashion ? Mestilah berani !

Assalamualaikum . Alhamdulillah , line internet malam nieh elok nampak . Mungkin sebab duduk dalam bilik aku kowt , baru nak okeyh . Ngado-ngado eh . So , dapatlah jugak idea nak mem-belog nieh . Plus tersangatlah bosan cuti-cuti nieh . Nak keluar , sgt lha harapan okeyh . Okeyh , I think korang dah tahu plus dah familiar sgt kan pasal maxi dress nieh kan kan ? Skrg merata-rata tempat ade jual . Mahal murah , itu pilihan masing-masing . Yang penting , kain best :)

Based on title , mesti korang ingat aku mengarutkan , hahaha . Mcm aku nieh pro sgt bab-bab fashion nieh . Okeyh , aku tahu walaupun maxi dress nieh sudah menjadi pilihan ramai terutamanya bagi muslimah yang bertudung , tapi masih ada gadis-gadis di luar sana agak ragu-ragu nak mengenakan dress sebab selalunya asyik pakai seluar jek . Yer aku akui aku pown tak biasa nak pakai dress semua nieh . Tapi aku sedang cari masa yang sesuai nak memakainya . Plus perut pown semakin membuncit skrg , so kena tangguh jap niat tuwh . hikhokhikhok ;p

Kalau korang nak tahu , ada tips taw nak biasakan pakai dress nieh . Tips nieh khas untuk bagi gadis-gadis yang bertudung dan yang sudah biasa sgt pakai seluar jeans and wtv lha . Mula-mula , korang kene start pakai skirt . I mean maxi skirt , bukan mini skirt yer . Tuwh dah parah dah , hohoho . Nak taknak kene cuba jugak . Yer mula-mula memang agak janggal sikit . Nak duduk pown kene sopan sikit . Sbb sebelum nieh kalau pakai seluar , nak meloncat nak gimnastik , semua boleh . Tapi pakai skirt nieh hati-hati yer . Lama-kelamaan , trust me , korang boleh start belajar pakai dress . Aku mmg tak pakai dress , tapi mcm aku ckp tadi , tengah cari masa yang sesuai plus duit pown takdo nieh . Hehehewww :D




Bagi yang bertudung , jangan pakai cmni pulak . Pakai cardigan yer anak-anak . Lebih manis kalau dress tuwh jangan ketat atau ikut body sgt plus elakkan ade kain di bawah terbelah-belah sana-sini . Sedang-sedang sahaja pown dah cukup . Nak best lagi , belajar pakai jubah :)




Syamsul Yusof nieh kalau buat mimik muka mcm mane pown , tetap nampak handsome :D

Monday, 24 October 2011

Santai aja :)

Assalamualaikum anak-anak . Ya ampun , udah lama ya tidak update blog . Waduh waduh , bahasa Indonesia ku juga udah bertambah baikan semenjak ada saluran Indopek di Astro . Makasih ya Incik Astro . Jasamu akan dikenang sampai bila-bila . hikhokhikhok ;p

Ouh yeah , para-para pelajar sekolah , anda pasti sedang bergumbira sekarang kerana minggu nieh cuti seminggu sempena Deepavali *depends skolah mane yg cuti seminggu ;p Okeyh apa-apa aja deh . Sekarang malas nak fikir buku jap . Kejap jek , jangan risau kayy sayang . Bak kata orang Indonesia , mahu istirehat bentar . Lagi nggak mau diganggu toh .

Dan , selama cuti seminggu ini , aku pown tak tahu nak buat apa . Tuwh belum lagi cuti sebulan . Melainkan aku ada sebiji kereta Toyota Vios , Mini Cooper pown boleh . Ha boleh lha aku bawak kucing-kucing aku pergi bersiar-siar . Alololololo comeynye :D

Okeyh , semalam 22 Oct I went out to Chow Kit untuk bersiar-siar . Eh eh , kat chow kit tuwh nak amek monorail lha . Eeeiiihhhhh dah lha ade pakcik yang 'bermain mata' pulak dengan aku . Eeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiii ingat aku tergoda ? Lambat lagi .


Dua peguam yang feeling-feeling artis .

Okeyh saya sangat rindu nak lepak starbucks sambil cuci-cuci baju , eh silap . Cuci-cuci mata .
Kbai , nanti saya cerita panjang . Assalamualaikum .

Wednesday, 19 October 2011

Long time didn't update

Assalamualaikum . Wah udah lama ya nggak update blog . Dekat sebulan kowt , hehehewww . Plus skrg nieh final exam , so nak online pown tak sempat sgt . Skrg tinggal paper ekonomi asas jek . Then , lepas abes exam plan nak keluar tapi tengok dulu lha kalau ade mood nak keluar . Ouh yeah , next week kan cuti deepavali , yeh :)



Bile lha nak dapat benda nieh :/ Sedang berusaha untuk dapatkan tahun depan . lalalalalala ~