Monday, 11 November 2013

New of Me

Assalamualaikum . Ya Allah . Lamanya aku tinggalkan blog aku nieh . Aku rase last aku updated blog nieh before amek result spm . Hahahaha apak lama . So guys . Skrg aku dah further study . Where ? PICOMS . Apa tuwh ? Pusrawi International College of Medical Sciences ! *letih beno naipnyeee . Hahahahaha !

Mesti pelik kan . Dulu spm aku amek akaun . Skrg tetibe amek medic . Jauh benau bezanye tuwh . Huhuhu . Sebenarnya apa yg kite rancang mase kite sekolah dulu , tak semestinya tercapai bile kite dah further study . Yes , mmg sejak sekolah aku minat such as ekonomi . Akaun tuwh mula2 minat . Then bile asyik failed jek , jadi malas . Then akhirnya result akaun pown cantik . Hahahaha lol . Fyi , aku penah masuk Form 6 . Lebeh kurang 2 bulan . Aku amek subject Ekonomi , Bisnes , BM and of course lah Pengajian Am . Mmg org kata cantiklah ! Dahlah aku mmg minat ekonomi n bisnes tuwh . Tapi nak dipendekkan ceritanya , hati berubah nak masok PICOMS . Tapi ade jugak dugaan sebelum masok PICOMS nieh .

Kwn2 mase Form 6 boleh dikatakan tak support aku masok PICOMS plus aku nieh bukan asalnya science stream . So aku keliru . Then aku decided nak teruskan Form 6 . Kalau tak silap aku , 2 minggu sebelum pendaftaran dkt PICOMS tuwh , at last aku decided nak masok PICOMS jugak . Sbnrnya aku syg nak tinggal Form 6 sbb kwn2 . Padahal pegi sekolah asyik tido jek . Hahahaha terok betol . Then , before aku masuk Form 6 , aku dpt IPB tapi Pra Diploma . Hmmm lastly takde hati pown nak masok . Mase Form 6 and jiwa bercelaru nak masok PICOMS ke taknak , ade dpt KPTM , course Keusahawanan . Fikir fikir fikir . PICOMS ! MUKTAMAD ! SETTLE !

Alhamdulillah aku dah nampak jalan . Rupa2nya aku jiwa science . Sbnrnya dari kecik lagi aku minat sgt pasal hospital nieh . Oh yer . Aku amek course Medical Science . Skrg tinggal lagi sebulan untuk final exam . In sha Allah , lepasni aku nak aktifkan balik blog nieh :)

Sunday, 20 January 2013

Hello 2013 :)

Assalamualaikum :) Double hellooooooooo ! Udah lama banget nggak update blog gue ini ! Last updated on Ramadhan (Ogos 2012) . Skrg ? Januari 2013 sudah ! Hehehewww . Bukannya apa . Sgt lah malas nak update even got many stories ! Waduhhh :3 Plus , nak spm kan . So now , I am spm leavers ! Pheeeewwwww ! Mula2 memang rase freedom yg amat . Bile dah masok tahun baru , jeles tgok budak2 sekolah busy prepared ngn their brg2 sekolah . Rindu sume tuwh ! Sedeh ! Betol lah org ckp . Kenangan yang paling indah ialah kenangan zaman persekolahan :'(

Last day spm ! Mase nieh baru jek abes paper ekonomi asas 1 and baru selesai hantar buku teks . So tgh tunggu paper 2 le nieh . This is what we called "Simptom Before Last Paper" . Kihkihkihkih .

Freedommmmmmm ! Mase nieh happy yg amat bile dah abes paper bermakna abes sekolah ! Tapi jauh di sudut hati kite org , sedeh nak tinggalkan sume nieh ! Ketawa bersama , menangis bersama , ku bersumpah harap mati pun bersama . Eh tuwh lirik lagu Teman Pengganti . Propaganza semata-mata . Hikhikhikhik .

Miss you my gegirls :'( Rindu kite gelak sesame . Bahan each other (even tuwh sume menyakitkan hati sgt :3) . Kacau budak laki dlm kelas kite . Aku kacau kau , kau kacau aku . Tarik muka bile gaduh . Macam-macam drama kite ada . Fuhhhh 2 tahun kite lalui sume nieh ! Tak kan aku lupakan sume nieh !

Okeyh tukar topic . Tengok tak entry bawah nieh ? About my cousin right ? Mase tuwh dia baru lahir , baru beberapa hari . Sekarang dia dah 5 bulan . Alhamdulillah dia sihat-sihat aje . Kadang2 demam . Biasalah baby kan . Baru aku perasan . Ogos 2009 , Allah ambil salah seorang keluarga kami . Ogos 2012 , Allah bagi kami seorang puteri yang sangat comeyyyyyy ! Alhamdulillah gembira sgt ! For your infromation , name dia ; Qaseh Nur Ramadhani . Kenal tak Nia Ramadhani ? Tak kenal ? Double what ? Alah yang bawang merah tuwh . Hahaha . So itulah punca nama Qaseh Nur Ramadhani . Nak tengok latest photo dia tak ? By the way , aku skrg panggil dia Adek Soya sebab ..... dia sgt putih mcm soya ! Hahaha ;)

Qaseh Nur Ramadhani :) Sayang adek soya sgt2 ! *mesti korang pelik i call her like that . Hehehewww bye2 ! :*


Saturday, 18 August 2012

Selamat Hari Raya Idul Fitri :)

Assalamualaikum :) Pada malam raya nieh , saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Idul Fitri . And for the first time , me sambut raya dekat KL . Muehehe awesome ;) Actually memang decided nak balik kampung first day raya . Tapi kita merancang , Allah yang menentukan . My new cousin selamat dilahirkan pada 16 Ogos :) Baby girl okeyhh . Tapi tak dapat jumpe dia lagi sebab dia still dalam biik baby tuwh :(


She :) Name ? Hehe belum tentukan lagi . Tapi mak dia nak ade Ramadhani because she was born on Ramadhan :)

*Nantikan entry raya ! Selamat Hari Raya :)


Sunday, 15 July 2012

Many things to say :-)



Assalamualaikum ! :-) Yeah , many things to say . July , August , September , October then November ! Walaupun I'm not ready yet untuk spm on November nieh , tapi jauh di sudut hati , aku tak sabar .. ya tak sabar nak menjauhkan diri sejauh mungkin daripada orang-orang hipokrit . Serius . Tapi aku terima sume nieh slow-slow dan buat mcm biasa jek . Tak payah nak melatah , just do it ! :-)



Yeh I miss her so much :/ Kawan baik mase dkt smp , Zuriena . Form 1 kite orang berkenalan di smp , form 2 on March 2009 I leave her and ............. 7 July 2012 kite orang bertemu kembali di tempat yang same ! Mcm jejak kasih kan ? Hehehehehe . Actually ada kisah sebab aku tinggalkan dia , tapi semua ini ada hikmah disebaliknya :-) Walau bagaimanapun , I love her so much and never forget her !


Di tempat yang same jugak , sekolah aku ada buat hari sukan dkt smp . Actually aku malas pergi , tapi bile ingat hadiah , ha pergi jela . Dan berkesempatan lah jugak nak jumpe Zuriena :-)
Aku usha panas jek ..... Bengang dapat nombor 3 jek . Hahaha . Tapi Alhamdulillah , dapat lah jugak :-)


Cantik jugak gambar Canon 600D :-)


On 11 July , ade Hari Keusahawanan . Yeh nieh gerai kelab aku , Fotografi dan Pelancongan , tapi sekejap jek aku ulang alik dtg gerai nieh , sebab ............................


Sebok jual ayam ! Hahaha . Start pagi tuwh , sebok isi sos cili . Tukar shift , sebok golek-golek ayam dalam tepung . Last shift , goreng ayam . Hahaha tapi pastu aku tukar ngn orang lain . Abes muke berminyak -.- But we had fun :-)

Done ! :'D

Sunday, 1 July 2012

4 bulan lagi ? Hmmmmmmmmmmm :-)


Ape maksud 4 bulan lagi ? Ya sesungguhnya ianya bermaksud , spm lagi 4 bulan . So aku mengaku , sekarang baru aku rasa feeling-feeling nak belajar . Mungkin aku dah tak boleh main-main , ya but aku masih lagi boleh menyanyi dalam kelas untuk menghidupkan suasana yang riang . Ya begitulah gayanya . Plus , Ramadhan akan datang . So ........ jadual aku padat ! Tambahan pula , lepas raya ada trial . Wow . Itu yang menarik .



Indah betul buat soalan maths :-) *baru ku sedar , maths itu seronok . add math ? hmmm yeh on the way untuk rase indah . Muehehehehe :*



Ish ish ............................


Yer aku kiut . Terima kasih . *gurau terlebeh*