Friday, 23 March 2012

Jika kita jatuh ... Bukan bermakna kita tidak boleh berdiri untuk sekian kalinya :)

Erra Fariza ( Aura Kasih )

...is falling in love with SPM . She's not ready yet but she is trying to get good result for SPM 2012 and she is currently busy for diagnostic on mid year . In her mind , she wish that she can get many A's on SPM . She's ignored what people want to talk about her . She is very happy with her surroundings now . Whatever happens the next , she'll be trying to achieve what she wants :)

*seriously lepas aku tengok mereka yang berjaya , Subhanallah ... gembira sangat tengok mereka :)
Aku bangga tengok seorang perempuan nieh *I don't know her name tapi aku tahu lepas baca paper Utusan Malaysia . Dia dapat 12A ! 11A+ & 1A . Yang A tuwh Bahasa Inggeris , others are A+ ! 
Dia amek pure science , arab , al quran dan sunnah , akaun , *ada lagi yang tertinggal ? hehehe not sure ;)
Serius aku bangga ! ^-^kalau add math dia A+ , tak kan aku tak boleh kan ? hehehewww insyaallah kalau berusaha kerana Allah :)

...tersenyum mak ayah dia , Subhanallah :)

Image : aku tak pasti adakah dia nieh yang aku maksudkan tapi yang pasti dia nieh merupakan salah seorang pelajar cemerlang SPM 2011 ;)

Saturday, 10 March 2012

I think I wanna ..........



Leave my family , my friend , and ... dia . But , I don't think if he is my someone special in my life but I don't know .. every my single day .. I always miss him even we are ____________ but seriously , I never wish that I will be his 'someone special' . Sorry ~
Aku tak tahu kenape tahun nieh sejak , perhaps bulan Februari yang lepas , aku cepat terase dengan dia . Mean , kalau dia tak say something about me , I was like terasa maybe . Yah kadang-kadang dia tuwh bukan ada mood sanget :o Subhanallah .. Aku rasa aku dah dapat jawapan . Disebalik kehadiran dia dalam mimpi-mimpi aku yang lepas , Allah nak bagi petunjuk untuk kami berbaik . And , aku dah ada 'ayat' untuk tegur dia tapi .. I need Scha and Ana to help me because both of them adalah orang yang aku rapat and also , mereka berdua jugalah yang rapat dengan si dia . Insyaallah .. Aku dah bersedia .. Tapi .. Tipulah kalau aku cakap aku tak gentar .. Takut tapi .. Aku nak hentikan semua nieh ! Lagi pown kite orang tak macam masa mula-mula  kite orang gaduh ..

Aku nak , one day before I leave Malaysia and perhaps I never come back to Malaysia until kerja belum selesai , aku nak berbaik dengan dia .. Scha said "Firasat aku kata korang akan berbaik lepas hari jadi kau sebab korang gaduh lepas hari jadi kau" . Hahahaha yeah I hope so :) Amin . 

Tapi .. Dia bukan ditakdirkan untuk aku .. Cuma , ada perasaan sayang sahaja .. Tak lebih daripada itu . I'm swear :)


✿..Sesekali terfikir tentang jodoh, pada akhirnya kelak dengan SIAPA aku akan MENIKAH..siapakah dia yang akan menjadi IMAM dalam solatku, siapakah dia yang akan menjadi NAKHODA dalam bahtera rumahtanggaku..✿ 

♥♥ Allah adalah sebaik-baik pengatur..HIKMAH pasti ada di hujung lorong ujian..cuma, manusia selalu KURANG SABAR..belum sampai ke hujung jalan, sudah BERPUTUS ASA..lalu, bagaimana mahu sampai kepada hikmahnya? Jodoh, memang misteri Ilahi..sampai masa dia PASTI datang..membawa kita terbang bersama cuma perlu SABAR..♥♥






Wednesday, 7 March 2012

Sudah lama tidak meng-update belog ;)

Assalamualaikum :) Haih lama bena aku tak update belog . But a few days yang lepas aku just upload gambar yang entry dekat bawah nieh jek ha . Hahaha ;) By the way , yehhhh mood aku sekarang 'PANAS' but at the same time gembira pown ada , bersyukur pown ada sebab aku dah tak rapat dengan budak itu . Anyway , untung ke aku kawan dengan dia ? Yehhh nehi nehi nehi ! No no no ! You are bullshit ! Ops :)

Dengan adanya masa yang tidak cukup panjang ini , izinkan saya meluahkan perasaan di blog tersayang ini . Hewhewhew . Okeyh back to topic . Dia ? Ya , dia adalah manusia . Tapi bila dah kenal , bukan manusia rupanya -.- Hahaha itulah ayat kejam zionis ! Okeyh by the way , apa masalah dia ? Baru aku sedar , kehadiran dia memusnahkan keadaan der . Kenapa kenapa kenapa ? Sebab dia macam babi . Yes , plus you are bullshit ! Stop it Erra ! #jika diberi peluang ...........................
























COOL :) 

TUTUP KES












On 18 March , will be my history day because it is my birthday :) Jyeahhhhhhhh !
First : I am 17 years old
Second : My last year in school
Third : Sudah pasti boleh amek lesen !
 Lesen apa ? Motor ? Eih aku bukan rempit , hahaha . Lori ? Pown boleh . Hahaha ;) Lesen memandu kapal terbang ? Hahahaha jatuh kapal terbang kang kalau aku bawak . 
Yeh I mean , lesen kereta :) ! Tapi ... Aku rasa , bile dah cukup umur , aku tak daftar terus . Still in disscusion with my parents because ya spm kan . Tapi as I know , kelas/test boleh bila-bila jek . Ya kalau ikut perancangan , cuti 2 minggu hujung bulan 5 nieh . Kalau ikut backup plan , lepas spm lah jawabnya ;/


Mood : Exam still in progress and tinggal 2 paper jek lagi . Jumaat nieh last . 
TAMBAHAN PULA , sakit jiwa dengan seorang manusia tapi perangai tak macam manusia pown :o Hahahahaha k gurau senda ;)







Saturday, 3 March 2012