Sunday, 29 January 2012

Apabila makan sushi 'bergerak' sudah mencapai over limit . K tipu :p

Okeng tengah hari tadi lunch dekat Sushi King , di mana lagi kalau bukan KL Festival City . Dah jadi port meng-shopping baru dah . Hahahaha . Tadi pergi makan sushi , nasib baik dapat meja tepi yang 'sushi bergerak' . So dengan tanpa silu , aku mencapai sushi-sushi tersebut . Nasib aku sedar diri , kalau tidak ... Habis sushi dekat roll tuwh aku amek :p


Alaaaa shake pulak gambar nieh sebab setting tak berape :p Tapi smart juga sebab macam shutter tuwh lambat ;)

Yeh , dan lagi .


Kejap , aku tak ingat nieh air ape . Tak ingat lha . Tapi dicampur dengan air Yakult . Dappppppppnyeeeee :)

Saje jek nak show off gambar nieh sebab captured by iPhone 4s . Nyehehehe . Kalau tengok on the phone , lawa ! Macam dslr dah :3

Yang nieh sedap dan worker kat situ cakap menu nieh paling famous ! Choi !
Actually hari tuwh aku buka blog Marya [link] . Dia pergi makan dekat situ juga . Then ada satu menu tuwh , buat aku tertarik . Yeah this is ! Namanya .. piri-piri eh peri-peri eh lagi salah . Yahhh something like that :p Yang best , sekali dengan air Yakult ! :)


Iphone 4s , k cun ! Tapi sakit jiwa juga aku main tadi . Perhaps , hati dah mula mencintai Blackberry kowt :) :*










#10BasicFactsAboutMe

Assalamualaikum . Ha tuwh kerja akaun dok melambai-lambai dekat aku . Pesannya supaya aku cepat siapkan dia . Chui , rasa nak berenang dalam pool jek selepas tension dengan ini semua . Kihkihkihkihkih :p

Okeyh tadi mase dok stalk tweet-tweet orang , ada tweet from someone guy nieh . Chui , menarik :)


Click for large .

Ingat tadi nak tweet juga pasal #10BasicFactsAboutMe tapi malas le pulak . So aku nak buat dalam belog jela . Let's begin !

1. Suka berangan tapi taknak itu semua sekadar angan-angan . Mesti ada usaha . Yeah ! *lupakan masa lampau !

2 . Nasihat is nasihat . Tapi PALING tak suka bila ada orang macam nak bagi nasihat tapi macam nak lemahkan semangat jek . What is thisssssss ? Tapi , sabar itu peneman setia :)

3 . Mudah rasa dibakar semangat bila tengok orang lain memiliki apa yang aku nak . So dari situ , aku rasa dicabar ! *just persaingan yang sihat :)

4 . Kalau nak beli sesuatu hanya dengan meminta duit daripada parents dengan begitu sahaja , memang indah . Tapi aku lebih selesa simpan duit dulu , sedikit demi sedikit biar ada sifat responsibillity bak kata my mama :)

5 . Bersifat mudah kesiankan orang even orang tuwh MUSUH sendiri . *chui ! aku memang tak boleh buang sifat tuwh . Idk why -.-

6 . Tidak suka lelaki yang terlalu kacak macam Aaron Aziz tetapi suka lelaki macho macam , example Reza Rahadian . Don't know him ? Look at my sidebar :)

7 . Kadang-kadang mempunyai idea yang bernas tapi kadang-kadang malas betul nak apply !

8 . Mudah menyukai seseorang lelaki tetapi tidak mudah mencintai seseorang lelaki *ngehehehehehe ;p

9 . Nak jadi chef dan berangan jadi ketua chef dekat sebuah hotel ternama dan impikan mempunyai restoran sendiri . *bisnes memang keturunan !

10 . Jauh di sudut hati ... Impikan seorang suami seperti Ustaz Don Daniyal atau Ustaz Azhar Idrus . *jgn ckp aku perasan ! hehehewww :p








Friday, 27 January 2012

This is it ! Ala Chef Farah Quinn :) [link]

bersambung ...

Wednesday, 25 January 2012

Hahahaha ;)

Okeyh tadi aku ada post satu status nieh , aku copy dari satu page nieh . Hahaha aku baca tergelak-gelak pada masa yang samo menakutkan betul :p
#click for large :)





Hahahaha , click for large :)

Hahahahaha suke korang kan :p

Hafalan Shalat Delisa

Anda pengguna Astro ? Sudah pasti anda pernah TER-tengok iklan filem-filem by Astro First ? Dan mungkin diantara filem itu , anda ada perasan filem "Hafalan Shalat Delisa" ? :) Okeyh , totally filem nieh SANGAT BEST AND I GAVE FULL MARK ! Cehhhhhhh :p Okeyh , for those who don't know about it yet , filem ini masih ada di Astro First . I'm telling you , tak rugi k kalau korang langgan . Seriously , ceritanya sangat menyayat hati dan masih ada beberapa pengajaran :)



Eh wait , kalau korang nak tahu , filem nieh diadaptasikan dari novel . Kalau kite yang latest , Ombak Rindu le . Tadi aku ada stalk satu blog nieh , dia cakap filem nieh lagi best daripada Ombak Rindu . Yes , betul tuwh ! Aku tengok Ombak Rindu , belum habis lagi dah bosan . Tapi filem Hafalan Shalat Delisa nieh , sumpah aku tak puas nak tengok ! Ceritannya , berkisahkan tentang tsunami di Acehyang pernah berlaku pada 26 Disember 2004 . Subhanallah , sungguh besar ombaknya . Masa tuwh aku darjah 3 , wuuuuuuu ~

Inilah novel sebenarnya :) K takleh jadi nieh . Nanti aku pergi Indonesia , aku nak cari novel nieh :p
Eh , I guees dekat Malaysia ada jual . Lol . :)

Yeah ini para pelakon filem Hafalan Shalat Delisa :) #actually masih ada yang tertinggal .

Reza Rahadian , yang pasti aku suka dia :3 Tapi tapi , tampannya kayak gini nggak kelihatan manis . Nggak seperti di bawah ...

Ha , ce korang bandingkan rupa Reza Rahadian nieh yang di atas dan ini . Lain kan ? Dalam filem Hafalan Shalat Delisa tuwh , rupanya macam nieh . Ada misai , jambang ; baru macho habis ! :)

Yang pasti , pak ustaz nya ganteng :) Namanya Fathir . Oh yer , dia nieh pernah taw berlakon dekat Malaysia dulu . Kalau tak silap , Mistik ? Ek apetah , lebeh kurang lha . Dia berlakon dengan Rita Rudaini . Wahhhhhh sekarang makin ganteng deh :*

Mike Lewis , salah seorang pelakon dalam filem nieh . Dia memegang watak sebagai Smith yang juga merupakan askar penyelamat daripada Amerika Syarikat . Tadi dok search gambar dekat google , baru aku ingat rupe-rupenye Mike nieh yang berlakon dalam Suster Ngesot dengan Nia Ramadhani . Patut le familiar sangat . K yang pasti dia handsome :)






Yang dekat tepi pantai nieh , nak ending dah . Sedih deeeee . Pastu Delisa nyanyi dengan Abi dia (ayah) , tanpa disedari air mata aku mengalir :/







Okeyh , before that ; korang tengok dulu trailer nieh :*


Lagu nieh lha yang aku cakap . Seriously , lagu nieh sedih :'(
Kalau korang tengok ceritanya terus , lagi lhhhhaaaaaaa ........... :/




So , cepat-cepat lha langgan di Astro First selagi masih ada . RM15 untuk 3 hari , tanpa henti dan yang paling penting , no iklan :)

Monday, 23 January 2012

Ain Maisarah :)

K , inilah luahan hati saya :p
Click for large :)

Okeyh , tengah hari tadi aku tengok Nona . Hee best jugak sebab Neelofa kan jadi pengacara tapi Fara Fauzana tuwh seems like tak banyak cakap pulak . Sokay , baru first time tengok kan :p Okeyh kali ini , segmen yang buat aku tertarik sebab ada Ain Maisarah ! Tak kenal dia ? Apelah korang nieh , nampak sangat tak suke baca novel :p , hewhewhew . K malas nak jadi wikipedia , so untuk maklumat lanjutan , google k ;)

K ini antara novel yang aku tertarik . K kene cari mencari nieh . Kalau tak dekat kedai buku popular , tunggu lha nanti pesta buku , boleh jumpe Ain Maisarah sekali :)

kkk , bagi yang setia membaca novel Ain Maisarah , mesti korang pernah baca Impiana kan ? Dan sambungannya Impiana II . K bagi yang belum tahu lagi , sambungan bagi Impiana II tuwh sudah ade rupenye ! Nampak sangat aku tak amek tahu -.- Actually , aku tak pernah baca Impiana yang mula-mula . Hmm first and last time aku baca Impiana II tuwn , when I was form 2 . Fyi , the next Impiana ada 2 novel sebab ceritanya panjang . So , let's begin ;)

Impiana III , Misteri Terbongkar .

Impiana IV , Finale .

Okeyh , aku pown tak tahu ade ke tak dekat popular . Kalau iye pown , aku pergi popular dekat KL Festival City jela :p Kalau takde juga , tunggu le pergi pesta buku nanti . Yeh , borong banyak-banyak ! :)


Sunday, 22 January 2012

#speechless

#eh eh kejap , mostly orang yang aku follow adalah artis (!) Hahahahahaha :p

Okeyh , korang nampak tak gambar di atas ? Itu Twitter saya . K bukan itu mahu cakap , 
*sambil-sambil promote ;p
Nampak tak yang aku lukis kotak dan adanya anak panah itu ? K , step 1 ; sila baca tweet tersebut  , 
Step 2 : sila faham-faham kan :P










Bersambung ...

Saturday, 21 January 2012

Jadilah seperti kucing , walaupun suka berlari sana-sini tetapi masih mengekalkan wajah yang comey :*

Akhirnyaaaaaa .. menjadi jugaaaaaa :)

Assalamualaikum semua . Yehhh akhirnya menjadi jugaaa aku pakai shawl macam Ima Sahaja . Yeah even takde lha 100 % sangat , tapi okeyh lha daripada sebelum nieh dan akan ku mempertingkatkan lagi :*
Oh yer , one more thing . Kalau nak buat style macam nieh , lebih cantik kalau menggayakan dengan pashmina shawl berbanding shawl lain . Sebab pashmina kainnya macam 'berat dan selesa' . Hewhewhew :)


Dia sangat cantik kan :)
*yeah style ini yang saya maksudkan . nanti saya tunjuk k :)

Ha yang nieh pown cantik kan . Nanti nak belajar pulak style turban camni . Oh yer , Ima nieh ade account youtube taw . Dekat situ adela beberapa video tutorial by her . Atau pown boleh terus pergi blog dia . [link] :)




School holiday , nice ;)

Assalamualaikum awak semua , hehehe . Eh before that , let's follow me on Twitter ! [link] :)

Oh cool , start esok sudah cuti chinese new year . Aku rasa kan , sejak form 5 nieh , even cuti Sabtu-Ahad pown terasa betapa bahagiaaaannnyyyyyaaaaa dunia ini ! Hahaha nampak sangat adakalanya tekanan di sekolahhh , kkk normal lettew kan :* So cuti nieh , of course le ada homework . Yang paling banyak , Ekonomi Asas . Duhhh banyak pulak nota yang kene salin . Dan adela homework yang lain termasuklah WAJIB mengulangkaji untuk Intervensi 1 yang akan bermula on Febuari nieh . Semua subject form 4 ! Alamak , ape yang aku ingat pasal form 4 nieh ? xoxo .

Okeyh , when x : dot dot dot *eh macam add math pulak :) kkk . Kena ada perubahan sedikit nieh !


Okeyh tadi pergi sekolah seperti biasa lha kan . Sampai jek sekolah , buka homework add math yang masih ada soalan yang aku tidak tahu nak buat . Tunggu announcement , then pergi surau untuk baca Yassin . Perhaps pukul 8.30 , masuk kelas dan waktu add math . Dan dan diikuti oleh waktu Science . My science's teacher 'merangkap' my aunty cakap , nanti buat graf markah di belakang buku nota . Starting dengan markah final exam on last year , then siapa yang turun on intervensi nanti , kene denda :p

Dan dan rehat , dan dan waktu pjk . Dan dan , waktu maths . Cikgu buat test for bab standard form yang form 4 punya sekejap jek . Tapi tapi , cikgu pesan sebelum keluar tuwh , study balik form 4 punya . Lastly , diakhiri oleh waktu bm .

#k penat tak membaca ??? hahaha hohoho . 

Wednesday, 18 January 2012

Let them with their 'own style' . Focus with our future , yehhhhhhhh ! :*tetibe ;)

Assalamualaikum . Wahhhh sekarang macam tak tentu pasal jek aku nieh . On weekdays , usually pergi sekolah pada waktu pagi and balik pukul 2 pm . Selalunya aku akan tidur pastu solat Zuhur pastu tidur pastu solat Asar pastu kemungkinan tidur balik dannnnnnnn selalunya mandi sebelum solat Maghrib dan selalululululunya akan mandi setelah masuk waktu fardhu Maghrib -.- Good girl :o

Inilah muka orang yang 'kurang sihat' -.-
What theeeeeee ?!

KKK , KENA BERUBAH SEDIKIT DEMI SEDIKIT NIEH . INGAT TAHUN INI KENA PERGI BERPERANG UNTUK DAPAT 9A's DAN DAN DAN DAN DAN DAN UNTUK BERJUANG DEMI NEGARA :) #k ape maksud kau berjuang demi negara ???


Disebabkan terlalu 'excited' nak belajar , aku kemas bilik aku . K nanti aku nak design lawa-lawa pulak ;)






#aku memang suke buat entry pendek-pendek kan ? ;)))))


............eh eh eh , ce korang usha balik title entry nieh dekat atas . 
"Let them with their 'own style' . Focus with our future , yehhhhhhhh ! :*tetibe ;)"











Bersambung ...



Monday, 16 January 2012

New handphone ? Come to mama baby :)

Assalamualaikum . Sihat ? Hewhewhew kerja berlambak-lambak lagi tuwh tapi boleh lagi blogging ;p K on next week cuti tahun baru cina . So holiday ? Eh takde maknanye nak berholiday bagai . On 2012 , no hangout include no pavilion and no no no no no no no no kau kau kau kau kau ??? Hawhawhaw ;)

Oh maaf , tak tapis name-name yang likes tuwh . Hahaha kemalasan ;p
Haaaaaaaaaaaa dah berangan nak pakai bb dahhhhhhh *kening kening ;)


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Cool right ? ;)


Sunday, 15 January 2012

I mish my blog :*

Heyyooo .. K actually aku rindu sangat dengan blog aku nieh . Hewhewhew . Lama tak menaip dekat sini termasuklah dah lama tak stalk blog-blog yang aku suka stalk ;p Okeyh , sejak buka sekolah hari tuwh aku memang takde kan bercerita pasal sekolah dekat sini ? Hewhewhew boleh jek story tapi takde gambar lha kan ;)

Okeyh , mase first hari tuwh orang pertama (my classmate) yang aku jumpe adalah Zain dekat kantin ! Sampai jek , budak tuwh tersengih-sengih . Hahaha . K kalau tahun lepas dekat sekolah aku pegang 3 jawatan daripada 4 . Tapi tahun nieh 2 daripada 4 jawatan jek aku pegang ! K choi tapi takpe lha , hewhewhew :*



5 Bestari

Jawatan : TIADA



Rumah Sukan Kuning

Jawatan : Naib Setiausaha #terima kasih adek-adek yang mention name akk , hehehe k gile kuasa aku !



Kadet Polis

Jawatan : TIADA



Kelab Fotografi

Jawatan : Pengerusi #angkat kening ;)



Bola Jaring

Jawatan : TIADA


Haaaaaaaaaa k that's all ? Muahhhhh :*


Me , Farella and Syafiqah . Mase nieh dekat Pepustakaan Negara on yesterday . K budak yang tengah tuwh memang sengaja taknak show off muke dia sebab masa tuwh dia tengah menyorok dengan seseorang .
Hahahahaha ;p


K mase nieh hati tengah sakit dan inilah hasil pose orang sakit hati . Hahahaha k always cool ;)



Menyesalnyaaaaa .. Sabar-sabar . Teruskan apa yang patut :*

Assalamualaikum . Huwaaaaaa rindunyaaaaaaa nak update blog masukkan gambar membebel dalam blog tapi tapi ada kerja yang perlu disiapkan yang sepatutnya kene siap kan mase tahun lepas before cuti sekolah hari tuwh . Sekarang lepas bangun jek dari tidur , terus terbayang-bayang dekat kerja tuwh sehingga nak tidur pown didatangi mimpi yang pelik-pelik . Hahahaha ;p

Ha camni lha keadaan aku sekarang . Percayakah anda kalau kerja itu kene hantar esok ? Ouch , I can do that ! Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian :)

Tidak lama lagi , jadi babysitter le kite . Hewhewhew terujanyaaaaaaaa :)
Ya Allah .. Harap-harap semuanya berjalan dengan lancar :)

Bersambung ...