Wednesday, 31 August 2011

Raya kedua ;)


Hello hello . Skrg saya berada di Terengganu , rumah my cousins . Tengah hari tadi kami pegy rumah kwn her mother (aunty aku lah tuwh , hehe !) , keje aku mmg melantak lah kan . You know what , rumah dye aduhh besar deyy . Mmg rumah dye style kg tp mmg lawa lah . Kalau dye buat decoration lawa-lawa dlm rumah dye tuwh , mmg cool lah !




KAMI :)



Ce tengok kek coklat nieh . Nampak mcm sakai jek kan . #ade ke kek sakai ? LOL . Tapi sekali kunyah , pehhhhhh nikmat dunia ! Ikutkan hati nak jek abes kan tapi malu lettew :D



lalalalala ~



Itu bukan iPhone kite :*



Anak sapo lah nieh ? :D






Engaged :)





Aku nak nanti aku nak tunang , nak semeriah macam Irine Nadia Marcello nieh :)

#sape lah nak jadi tunang aku . Khairul Fahmi ? Pown boleh lah . lalalalalalala ~

Selamat Hari Raya :)



Assalamualaikum awak-awak semua :) Terlebih dahulu , saya Erra Fariza ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri , minal aidil wal faidzin . Kalau saya ada buat awak-awak sakit hati atau mungkin saje ade perkara yang saya tak perasan sehingga membuatkan awak-awak terasa . Kepada yang rasa tak puas hati , tak suka/benci saya ; Saya dah lama maafkan awak-awak semua . Lagi pown , untuk ape kan kalau saya pown menyimpan dendam kat awak-awak ? Insyaallah , kalau diizinkan oleh Allah , kite akan berbaik seperti sediakala :) Yer , mungkin memerlukan sedikit waktu tapi sementara menunggu waktu tersebut , tak elok lah kalau saya pown nak melatah/melenting sbb korang sbb saya mmg tak suke ade perasaan bermusuh-musuhan sesama umat :)





Selamat hari raya daripada Erra Fariza :D Hehehewww :)





Menu di pagi Syawal :)







Haaaaaaaaaaaaaaaa , sedap tak ? Itu sahaja yang boleh saya show off kat belog ini . Hehehewww . Ouh yer , kalau korang tengok kat fb aku kan , aku dah ade album mobile uploads . So fyi , album tuwh khas utk aku uploadkan gambar-gambar makanan . Nak-nak lagi , sementara masih ade kat Kelantan nieh , asal aku pegy makan kat mane-mane , aku akan upload . Hehehehehe :D






Duit raya korang berape ? Untunglah tengok budak kecik ke hulur ke hilir dengan poket dia tebal menebal . Ada jugak mak bapak dia belikan dompet sbb dah sah-sah time raya nieh anak dorang dapat duit . lalalalalala :/




Friday, 26 August 2011

L.O.V.E.


Do you believe 'love' ? Yes , you have to believe it . But , it's hard for us to meet our Mr/Mrs Right . But we can try to find him/her . Ada orang kata , cinta tidak akan datang kalau tak dicari . Cinta kalau dikejar ia akan lari .


Cinta pertama adalah kenangan. cinta kedua menjadi pengajaran
dan cinta yang seterusnya adalah satu keperluan
kerana hidup tanpa cinta bagaikan masakan tanpa garam
lantaran itu bajailah cinta yang di anugerahkan itu sebaik-baiknya
agar ia terus mekar dan wangi sepanjang musim.


So , why we have to find love if we know this time we no need to find love ? Cinta itu akan datang dengan sendiri sebab ia tidak akan lari . Itulah namanya cinta sejati :D


Bak kata orang Indon , nikah iya pacaran nggak . Tapi kalau mau nikah itu , nggak usah terburu-buru . Kenali hati budi masing-masing dulu :)

A few days to celebrate Eid :)


Assalamualaikum . Wah tak sangka lagi beberapa hari jek lagi nak raya . Aku rase semua orang dah shopping kan ? Hehehewwww . Ade jugak yang amek cuti awal termasuk aku . Memang takde mood sekolah langsung . Sejak awal bulan puasa aritu , mood raya dah mari dan memang tak fokus nak exam . Lastly , result macam dot dot dot . Hahaha . Biasa lah , bulan puasa memang macam tuwh :D Tapi tahun depan tak boleh dah nak ber-feeling-feeling malas . Telajak perahu boleh diundur , telajak masa tidak boleh diundur kembali #EH ADE KE PERIBAHASA TUWH ?



Cakap pasal raya , mesti baju raya meriah uoolsss ! Kan kan kan ? :)



Ini baju raya tema family saya . Nampak tak polkadot merah belakang baju tema nieh ? Itu sepasang lagi baju raya :D



Bibir Kilafairy , HAKTUIIHHHHH ! Hahaha . Ouh yer , tundung yang aku pakai nieh , my mother bought at Ariani . Corak harimau gitu . Kalau korang nak tahu , shawl raya aku banyak betul corak harimau . Purse pown harimau . Tak lama lagi muke pown macam harimau . Hahahahaha :D



Okeyh esok saya sambung update and Sabtu saya nak balik kampung . Nak jumpa mak mentua :D Hahahahahahahaha , tetibe :o



Tuesday, 23 August 2011

Minggu terakhir Ramadhan :)



Subhanallah , rupa-rupanya minggu nieh minggu terakhir Ramadhan . Sekejap jek kan masa berlalu . Masa awal Ramadhan aritu , asyik dok merungut "lamanyaaaaa nak raya :o" Nahhh skrg tunggu masa jek . Hehe . Semoga ini bukan Ramadhan terakhir bagi kite semua . Harap tahun depan kite boleh rasa lagi :)




As you know , skrg kat mana-mana memang ramai manusia dok shopping sana sini . Last night , I went to uptown and you know what , almost 1 hour my aunt and I cari parking . Huh , memang terbaik lah ! Disebabkan rasa macam lemas sbb asyik pusing tempat yang sama , lepas jek dapat parking , aku rasa macam 'mabuk' sikit . Aduh tuwh baru cari parking , belom lagi sesak nak balik kampung nanti . Insyaallah hari Sabtu nieh aku balik kampung . Hehehewwwwwww seronoknyo .




Tapi mengikut ramalan , as usual kalau nak balik Kelantan tuwh masanya 8 jam untuk sampai . Tapi diramalkan , pada hari Sabtu nieh , akan menjadi 12 HINGGA 16 JAM ! Ada berani ? Hahahahaha . Takpelah , lagi pown baru syiok sbb baru ade feel nak raya . Alah sekali setahun jek kowt sesak-sesak macam tuwh :)




#Yang tinggal kat hostel tuwh mesti tak sabar-sabar kan nak balik . Baru ada feel :D





Oki Setiana Dewi . Cantik kan dye ? Dahlah cantik , warak pulak tuwh :)



Saturday, 20 August 2011

Tutorial :)







Awesome ! Yang first video tuwh baru aku tahu macam mane nak pakai . Hehehehewwwwwwwwwwwwwwww :D

Minum lens :D




Haa kalau korang nak tahu , lens sebesar nieh 5-6 ribu and above . Okeyh please scroll down bebeh :)









Do you believe it ? What do you think ? Pelik ? Hairan ? Ajaib ? pfffftttttt !





Hahahahaha suspens tak ? Sobonarnyo , tuwh botol air lah . Tapi skrg mmg ade botol air bentuk lens camera dslr tuwh . Hahahahawwwwwwwwwwwwwwww :D





Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! Comey kan ? Nanti lepas raya cuba bawak botol nieh pegy sekolah . Pastu semua usha panas . Hahahaha . Nak beli ini ? So far , saya cuma tahu boleh dapatkan di http://www.mudah.my/



Friday, 19 August 2011

MOOD RAYA ~



Assalamualaikum awak-awak semua . Yeah hari nieh dah abes dah ujian so skrg just waiting for result . Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ! As you know , bulan Ogos memang ada exam itu ini . Kebetulan pula , tahun nieh puasa kene bulan Ogos . Sekolah aku tuwh pulak buat exam lagi 2 minggu nak raya . Buatlah 2 minggu pertama tuwh , 2 minggu terakhir tuwh orang kelam kabut nak membeli-belah ditambah pula mood raya bukan mood nak exam . So kemungkinan , disebabkan tak membaca , dijangkan keputusan gempak . LOL :p



Dan , exam kali ini aku buat tak sungguh-sungguh sgt lah , herherher . Tapi aku tak sabar nak tunggu paper Sejarah . Haaaaaaaaaa dapat berape haaaaaaaaa ? Bm aku dah tahu dah semalam , I got 78 , jek . Ada orang tuwh dpt 93 . Yola untunglahhhhhhhh . Kalau bm aku suke time exam kalau ikut format spm betul . Ade karangan itu ini . So aku ber-feeling-feeling lah buat ayat gempak . #gompak lah sanget !



Kamu nampak gambar di atas ? TAK NAMPAK ? Mehh aku korek biji mata hang , hahaharrrrr . Haa ini Samsung Galaxy Tab 10.1 . TERBAIKKKK ! Sekarang aku tengah merisik harga Galaxy Tab nieh . Tapi bukan sekaranglah aku boleh melamar dye . Tunggu aku abes toreh getah , jual sayur tuk dpt kan duit . Hehehewwwwwwww .




Sunday, 14 August 2011

Biskut Raya



Assalamualaikum . Wahhh tetibe datang semangat nak ber-belog #even tak sedar diri Selasa nieh ada test . hikhokhikhok . Ouh yeah , entry kali nieh kite cakap pasal biskut . Bukan biskut marry bukan biskut tawar tapi biskut raya . Aku rase skrg biskut raya dah penuh kan kat rumah korang . Hahaha tapi aku baru ade sikit . By the way , apa favourite biskut raya korang ? Korang ada , kite pown adela :)

Biskut Semperit

Sumber artifak : Google

Haa semperit ! Dari kecik sampai sekarang bile time raya jek , biskut nieh merupakan MAKANAN WAJIB perlu ada atas meja ! Kalau takde , ha memang aku redah jela rumah sape-sape yang ada biskut nieh #tipu jela lebeh , hahahaha . Tak silap aku , ada satu tahun tuwh bile entah lupe , makcik aku tak beli biskut semperit . Memang bagi aku tahun tuwh merupakan raya yang tidak bermakna bagi aku gara-gara takde biskut semperit . Hahahaha . Wa cakap lu , sumpah sedap wehhhhhhhhhhhh ! Korang percaya aku boleh habiskan biskut nieh satu balang dalam masa sehari ? #SILA LAH PERCAYA :)


Biskut Cornflakes


Sumber artifak : Captured by me ( Canon EOS 1100D )


Nieh satu lagi biskut , bile aku dah start mamah nieh , memang tak kan berenti lah . Kerangupan dye tuwh membuatkan aku , krakkkkkk krakkkkkk krakkkkkkk !

Biskut Coklat / err tak sure sgt name dye :D

Sumber artifak : Captured by me ( Canon EOS 1100D )

Mula-mula aku tengok biskut nieh , takde selera langsung ! Tapi bile makan jek , haaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh satu balang aku boleh habiskan seorang diri ! kahkahkahkahkahkah ! TAK KENAL MAKA TAK CINTA :) Bile dah kenal , 10 balang boleh habiskan ! Hahahaha ;p

Saturday, 13 August 2011

Dugaan/Cabaran di bulan Ramadhan



Assalamualaikum . Sehebat mana pown dugaan dan cabaran di bulan mulia ini , percayalah . Jika kita mampu mengatasinya , Insyaallah itu bermakna kita menang , menang mengatasi segala godaan nafsu . #eh tetibe feeling-feeling tazkirah puloks . Hehehehe :'D Alhamdulillah , masuk hari nieh dah 13 Ramadhan dan bermakna dah 13 hari dah kite menunaikan ibadah berpuasa . Dan semestinya , pelbagai dugaan dan juga cabaran kite tempuhi , hehe . Cakap pasal puasa , mesti time tengah hari tuwh kite dah merungut lapar sume kan . Tp sebenarnya nafsu kite tuwh . Cakap pasal nafsu , kite nieh mudah sgt melenting/melatah . Pastu mule lah kan nak maki-maki apa sume . Tuwh sebab lah kite kene sabar . Orang buat ape pown kat kite , sabar jela kayy :)




By the way , korang dah shopping raya ? Wahhhhh seronoknya :/ Actually aku tak shopping pape ag pown . At the same time , next week ada test . Alamak potong line betol , haha sumpah kejam zionis ayat aku ! Tapi seronok jugak exam-exam nieh . Feeling-feeling nak belajar betul-betul pulak . Hehe . Cikgu sejarah kite cakap , siapa yang lulus 50 ke atas untuk Sejarah , cikgu bagi duit raya . Sape lagi tinggi lagi banyak . Wahhhhhhhhh seronoknya ! Lagi lah bersungguh-sungguh saya baca buku Sejarah tuwh . Hehe , niat saya nak dapat A tuwh tak semestinya saya nak duit raya tapi itu cuma pembakar semangat jek :D

Tuesday, 9 August 2011


Buat baik dibalas baik . Buat jahat ...

Monday, 8 August 2011

Entry baharu :)



Assalamualaikum and hye guys ! I miss my blog so much :* Sorry tak sempat nak update sebab ada hal-hal yang patut aku settle kan . Alhamdulillah semuanya hampir settle dan terima kasih kepada insan-insan yang aku sayang sebab bagi aku support dari belakang dan bagi aku semangat . I love you :) By the way , alhamdulillah hari nieh dah masuk 8 Ramadhan . Semoga Ramadhan kali nieh bukan yang terakhir . Insyaallah .
   Korang dah shopping raya ? Hahaha . Yeah anda akan cakap baru seminggu puasa . Yer memang dah seminggu dah . Tapi for your information , skrg dah ramai beno dah manusia berjalan sana sini nak bershopping-shopping . On last Saturday , aku pegy uptown . Sampai sana around pukul 11 tapi nak cari parking , pehhhhhhh terbaik ! Dah brape kali dah pusing cari parking dan akhirnya ada juga rezeki . Hehe . And totally kat sana time tuwh , mmg ramai beno lah manusia . Pegy mana-mana booth , ade yang dah pasang lagu raya #actually aku tak rasa feel nak raya pown . haha . Kalau pegy uptown 2 atau seminggu nak raya , pehhhhhhh seronok wehhh even org ramai . Kalau pegy area kl tuwh mcm jalan tar , masjid india , chow kit semua seronok deyy . OKEYH AKU TETIBE FEELING-FEELING NAK RAYA MINGGU DEPAN :) #tak sabar ! Yesssss , memang banyak lagi benda aku tak beli lagi . Nanti kite beli yer :)


 Kite dah beli dah skirt macam Hana Tajima . Tengok tuwh yang polkadot . #penat aku pusing satu uptown tuwh cari skirt nieh :o


 Eh dengar gossip dekat Danau Kota dah buka dah Tutti Frutti nieh . Wahhh seronoknyaaaaaaaaaaaaa . Lepas raya nanti nak pergi lah :'D



Okeyhlah itu sahaja . Banyak kerja aku nak buat , hehe . Assalamualaikum :)









Nanti ada test . OKEYH SANGAT SERONOK :/

Tuesday, 2 August 2011

Monday, 1 August 2011

BB Torch (;

BlackBerry Torch 9800 #saya nak awak :)

Yes , kena simpan duit dari sekarang dan kebetulan pula sekarang bulan puasa dan tak lama lagi raya . Senang sikit , masyuk bro ! Lepas raya nanti , aku rela makan roti dan minum air kosong aku bawak dari rumah semata-mata untuk memilikki sebuah hp . Harharharhar . #Seronoknya .. Tak sabar :)

1.Canon - dah dapat 
2.iPad 2 - Next year , Insyaallah
3.BB Torch - Insyaallah 3 bulan lagi before pergi holiday (;

New blog :)

Assalamualaikum awak-awak semua . Awak-awak , ingat kite lagi tak ? Alah bekas tunang Cristiano Ronaldo tuwh dulu . Kahkahkahkahkah . By the way , saya minta maaf sebab saya deleted my old blog atas sebab-sebab tertentu dan lagi pown banyak jugak kan kenangan dalam blog tuwh . Plus , blog tuwh aku buat mase aku form 2 . Hehe kayy nevermind . Saya dah ada blog baru skrg :)
By the way , on yesterday Hidayah , Farella and I went to Bukit Bintang . And we all had fun at there . For the first time , aku balik rumah malam and I was arrived at home around 9 pm . TERBAIK ! Plus hp aku mampus sejak petang tuwh bile aku bukak byk pulak miskol . Amirul ade call aku sebanyak 12 kali .   Unfortunately , bateri hp aku memang bermasalah dan saya Erra Fariza yang comey-comey ini memohon maaf sekiranya saya tak jawab panggilan anda semua . Untuk lebih mudah , hadiahkan saya sebuah telefon berjenama BlackBerry atau iPhone 4 . Hehehehe :'D



Ouh bibirku , kau tak boleh muncungkan ke ? Dah mengalahkan Kilafairy dah aku tengok -,- Hahahaha .


Seronokya BB Torch nieh . Aku ingat mahal bebeno harga dye . Tengok-tengok , boleh tahan jugak deyy . Sekejap jek aku simpan duit nak beli bb nieh . Hehehehe .


TERBAIK ! Wa cakap lu ha , kalau wa dapat bende nieh , wa tidur peluk dye kuat-kuat ! Hahaha . Wak wak , saya ada gambar saya dengan iPad 2 nieh , tapi malu lah nak show off sebab muke saya Ter-lebeh comey pulak time tuwh :o


Makanan wajib ketika berada di Pavilion . Tambahan pula , dimakan dan digigit bersama-sama cili hijau banyak-banyak dan akhirnya , pehhhhhhhhhhhhhhhhhh ! TERBAIK !


Okeyh , itu sahaja la wak . Ouh yeah , as you know esok dah start puasa kan dan bermula lah 1 Ramadhan yang dinanti-nantikan oleh seluruh umat Islam di dunia ini . Bersama-sama kite menunaikan ibadah di bulan mulia ini dan semestinya no no gossip mencarut dan sewaktu dengan nya . Dan juga , tunaikan yang wajib dahulu kemudian barulah yang sunat . Saya berjanji , di bulan Ramadhan ini , saya nak jaga tingkah laku saya . Insyaallah . Assalmualaikum .



NEW OF ME :) -EF-



#SAYA TENGAH FIKIR NAK BELI BB KE IPAD 2 DULU :o