Sunday, 20 November 2011

Saya nak ...


Diari . Disebabkan penangan cerita The Barbie Diaries , aku berjinak-jinak nak beli sebuah buku diari ala-ala princess , pink colour pastu pastikan setiap cerita ada gambar . Bak kata Yuna , di setiap gambar ada lagu :)


Kawan yang baik . Ajak aku belajar bersama-sama bukan ajak aku pergi Pavilion setiap minggu . Hahaha .


*Farella , Syafiqah , Endang , Marina , Hidayah and Zain :)


WAJIB ! Tahun nieh dah dapat Canon . On next year , iPad my sasaran seterusnya :)


My Mr.Straight's A :) Ouh yer , cakap pasal nieh , totally semua subject yang aku amek 10 . 
BM , BI , MATH , SCIENCE , SEJARAH , PENDIDIKAN ISLAM , PRINSIP PERAKAUNAN , EKONOMI ASAS & ADD MATH . 
Additional Subject : Pendidikan Seni Visual . Keputusan PSV untuk final exam adalah D ! 
-,-
Conclusion : Aku nak drop PSV ! Plus , tahun depan dah lha busy pastu byk bende nak cover balik ditambah pula dengan kerja-kerja Seni kalau ambil jugak . Lagi pown , aku tak pandai melukis dan mewarna :D 
Keputusan : MUKTAMAD !

Sekarang sedang mencari ilham untuk mencintai Prinsip Perakaunan dan Ekonomi Asas :)

Dear Additional Mathematics , walaupun ucuk tak penah bagi baby lulus tapi ucuk janji cuti sekolah nieh ucuk pegy tuisyen pastu nanti Insyaallah ucuk bagi baby lulus . Kalau baby nak ucuk bagi A pown boleh :) Baby baby , ucuk sayang baby taw ;) Tapi ucuk kena curang jugak kejap , ucuk ada scandal dengan jejaka yang bernama Mathematics . Kalau ucuk tak bagi dye lulus , nanti ucuk tak boleh jadi lawyer :) Hikhokhikhok *merepek sudah ;p


Kite nak meja belajar kite mcm nieh . Cuti sekolah nieh kite nak design cantik-cantik bilik kite :)

Sunday, 13 November 2011

Menunggu cuti .

Hello hello ! Cool , minggu nieh minggu last sekolah and at the same time minggu pertama for spm 2011 . Wahhh dorang mesti dup dap dup dap kan . Aku pown agak berdapdapdap jugak sebab tahun depan giliran aku pulak dup dap dup dap macam dorang . Atototo , sekejap betol mase berlalu .

Okeyh semua hal-hal yang berkaitan dekat sekolah hampir selesai . Buku teks dah hantar semua , just tinggal nak hantar buku short stories sebab hari tuwh tak jumpe . Result pown dah dapat , errrrr . Tapi aku kene pergi sekolah lame balik , nak amek result koko mase form 3 . Aduihh bile lha nak pergi nieh . Lagi ape ek ? Ha kalau boleh Sabtu nieh aku nak keluar nak beli barang-barang untuk pergi Langkawi tapi masalahnyo den takdo duit ! Nak tak nak mungkin terpaksa guna duit 100 tuwh #tapi aku nak beli uv protection untuk lens camera aku lha :/


Itu ini itu ini . Assalamualaikum :)

Saturday, 12 November 2011

Sudah beberapa hari tidak update :D Peace yo !

Assalamualaikum . Alololo , rindunye dengan belog ini , mmg malas betol nk login kan ;p Eh eh , tadi kite keluar kejap . Pergi area Jalan Tar jela plus nak masuk Pertama sebab nak tanye pasal UV Protection utk lens gue yang sudah jatuh dan hilang mase bile entah :/ Pastu penutup Canon pown dah calar-calar sikit . Huwaaaaaaaaaa nak nanges laju-laju :'(((((((((((

Pastu menggedik usha-usha lens . Haaaa semua lens yang aku nak , class 2-3 ribu . Ha byk sanget lha duit aku . LOL . Then , kite pergi Princess beli kasut . Hehehewww comey lha . Ade high heels nieh , wow sumpah cantik dan selesa bile pakai . Boleh dikatakan , selipar/kasut dekat Princess tuwh perfecto ! Harga pown berpatutan :)


Comey tak ? Hehehewww pink gitewwww ~ 


Sebenarnye nak update panjang2 lagi tapi nanti lha , hahaha hehehewww :D Peace yo !

Tuesday, 1 November 2011

Hampir putus asa :/

Assalamualaikum . Today , I'm not happy , seriously . First , because my final exam result . Second , a bit problem by family . In family , not my fault but got something happened made me 'terasa something like that' and I felt ........ Ya Allah , sakit kepala aku plus kesihatan pown baik tak baik mcm tuwh . And pasal result tuwh , sumpah aku rasa sakit kepala fikir pasal akaun . Hanya disebabkan akaun , hari nieh aku memang tak seceria semalam dekat sekolah . My friend said , jangan fikir sangat . Yes , memang jangan fikir sangat tapi nieh semua berkait dengan masa hadapan . Mana tak fikirnya ? Disebabkan tuwh , aku hampir putus asa tapi bile aku open minded sikit , aku cuba terima slow-slow . Disebabkan tuwh juga lha , aku malas nak pergi sekolah esok lagi pown aku ada kerja sikit sebab Khamis nieh nak balik kampung . Nanti kat kampung , aku nak tenangkan fikiran :)

Hampir putus asa tetapi berbekalkan semangat yang kuat , Alhamdulillah aku masih boleh teruskan :)

Subhanallah , Allah tidak suka umatnya cepat berputus asa sebaliknya Allah suka umatnya berusaha memperbaiki diri untuk maju ke hadapan , asalkan hidup kita diberkati . Insyaallah :)






Berbekalkan nasihat orang lain , hanya beberapa peratus sahaja boleh membantu kita TETAPI selebihnya hanya kita sahaja yang pilih , bangun ataupun tidak .